Početkom rujna je najveći blagdan Buzeštine - Subotina. Kako je Buzet poznat i kao grad tartufa na Subotinu se radi i „malena“
fritaja koja se sprema u nekoliko metara dugačkoj tavi. Recept za fritaju
objavljen je u "Franini i Jurini" za 2004. godinu, pa se tada ta malena fritaja radila od 2004 jaja.
Subotina je prva subota nakon Svete Marije Male. Dan poslije u Buzetu se održava „Subotina po starinski“ kada starim dijelom grada vlada duh s prijelaza iz 19. u 20.st. Na taj dan kovači rade u staroj kovačnici, peče se kruh u staroj (i obnovljenoj) pekari, bačvari rade bačve.... Djelić upravo takvog Buzeta može se dočarati čitanjem knjige "Istarski puti" (Franjo Horvat Kiš posjetio je Buzet u srpnju 1912. godine).
Početkom rujna je najveći blagdan Buzeštine - Subotina. Kako je Buzet poznat i kao grad tartufa na Subotinu se radi i „malena“ fritaja koja se sprema u nekoliko metara dugačkoj tavi. Recept za fritaju objavljen je u "Franini i Jurini" za 2004. godinu, pa se tada ta malena fritaja radila od 2004 jaja.
Subotina je prva subota nakon Svete Marije Male. Dan poslije u Buzetu se održava „Subotina po starinski“ kada starim dijelom grada vlada duh s prijelaza iz 19. u 20.st. Na taj dan kovači rade u staroj kovačnici, peče se kruh u staroj (i obnovljenoj) pekari, bačvari rade bačve.... Djelić upravo takvog Buzeta može se dočarati čitanjem knjige "Istarski puti" (Franjo Horvat Kiš posjetio je Buzet u srpnju 1912. godine).
Nema komentara:
Objavi komentar